Om oss.


Vi träffades på en internationell tävling i London i oktober 1992. Kort därefter började jag min jakt för att få Diana som danspartner. Efter flera månader och hundratals telefon samtal till Sverige fick jag min önskade provdansning med Diana. Detta blev början på vår fantastiska danskarriär.

Från den första dansen kände vi både att det var någonting speciellt när vi dansade. Kemin mellan oss var elektrisk. Det kändes helt rätt och vi beslutade oss för att satsa allt på en karriär tillsammans.

Efter bara tre veckors träning ihop dansade vi vår första Latin Amerikanska tävling i Sverige. Det var SM ,en titel som Diana hade vunnit två år tidigare med sin före detta danspartner. Målet för tävlingen var högt satt, att vinna. Vi lyckades!

Ytterligare fem veckor senare var det dags att resa till Blackpool i England och tävla i ”The British Open U21 Championship”, den mest prestigefyllda tävlingen inom danssporten. Vi tog hem en överlägsen seger genom att vinna alla fem danserna i finalen. Vi är fortfarande det enda paret—genom tiderna som representerat Sverige, som lyckats vinna denna tunga titel.

Mellan 1993 och 1998 var vi obesegrade i Sverige och vann sex raka SM guld. Vi har varit i semifinal i EM, VM, och ”The International Championship” London. Vi blev som högst rankade 5:a på ”The International Dance Sport Federation’s” världs ranking lista och har vunnit många World Cup, International Open och övriga stora tävlingar världen över. Se Diana & Dermot på YouTube!!

I 1999 bestämde vi oss för att bli professionella och vår debut tävling var ”The British Open Rising Star Competition” i Blackpool. Vi placerades på 7:e plats. I Sverige tog vi SM-guld bland de Professionella. Samma år blev vi erbjudna en plats i en ny dans show i England, ”Burn The Floor”.

Mellan juni 1999 och december 2003 turnerade vi, som ett av huvud dansparen, över hela världen, inklusive Australien, Asien, U.S.A. och Europa. Vi har dansat på världskända scener som ”Radio City Music Hall”- New York, ”The Royal Albert Hall”- London, ”Globen”- Stockholm, ”The Los Angeles Amphi Theatre”, ”Tokyo Forum” m.fl.

Vi har uppträtt hemma hos Sir Elton John, på hans välgörenhets gala. Vi har också dansat för Stephen Spielberg, René Russo, Nicole Kidman m.fl. Vi har varit gäst artister på många TV shower bl.a. BBC TV’s ”Children in Need”- London, ”Today Show”- New York. Under sommaren av 2001 fick vi äran att koreografera och uppträda på scenen i ”The Sporting Club” Monte Carlo tillsammans med Deep Purple och var även stöd akt till ”The Godfather of Soul”, den legendariska James Brown. Vi har dessutom varit huvud ansvariga för ”Burn The Floor’s” casino shower i USA.

Vi är än idag ett av Sveriges absolut mest framgångsrik danssport danspar genom tiderna. Dermot är dessutom känd som jury medlem i TV4’s dunder succé Let’s Dance och tillsammans driver vi Nerikes Dansinstitut, en av Sveriges äldsta och mest respekterade dansskolor. Vi tränar barn och vuxna, tävlingspar och sällskaps dansare.